Близько 40% тепла приміщення втрачається через вікна та двері. Розуміючи це, люди приймають різні міри утеплення вікон та дверей. Наприклад, обклеюють їх смужками поролону, заповнюють щілини за допомогою монтажної піни або ж силіконового герметика.

Такі методи спрямовані ізолювати приміщення від холоду, утеплюючи віконні укоси. Проте, саме скло займає 80% площі конструкції, і про його утеплення потрібно подбати перш ніж ви встановили вікно.

Найкраще обирати склопакети, які ще отримали назву «теплопакети». Це герметична конструкція з двох або трох листів скла, розділених проміжком. Навіть звичайний однокамерний склопакет пропускає значно менше тепла, ніж два окремих скла у рамі. Можна обирати двокамерний склопакет, теплоізоляційний потенціал якого ще вищий. Найкращих варіант це додавання в конструкцію енергозберігаючих елементів. Так енергозаощадження в приміщенні буде максимальним.

Найпростішим способом є заповнення склопакетів висушеним повітрям. Більш вдосконаленим та ефективним є додавання у склопакети різні види інертних газів, наприклад, аргону, криптону, або їх комбінації. Найчастіше використовують аргон. Він є ефективним у збереженні тепла, а також більш доступним за ціною.

Ще одним методом енергозбереження є напилення на основі срібла. Завдяки іонам срібла склопакет перетворюється у своєрідне дзеркало, яке відображає частину теплової енергії назад в кімнату. Склопакет із таким склом на 30-50% зберігає більше тепла у приміщенні. Ще однією особливість є те, що напилення має властивість відштовхувати сонячні промені. Таким чином, взимку тепло, а влітку – не жарко.

Склопакети з додатковими енергозберігаючими елементами є універсальними, тому можуть застосовуватись для вікон, дверей, дахів, фасадів та зимових садів. Їх можна поєднувати з іншим склом, для більшого забезпечення звукоізоляції, сонцезахисту, звукоізоляції та безпеки.

Якість конструкцій Компанії «ФАВОРБУД» гарантовано, оскільки ми працюємо тільки з якісною сировиною від виробників скла Glaströsch (Швейцарія), Saint Gobain (Франція), Склоресурс (Україна), Pilkington (Великобританія), AGC (Європа), Guardian (США).

Опубліковано в Блог

Написати коментар