Завдяки випадку французький хімік Едуард Бенедиктус прийшов до висновку, що існує речовина, яка, будучи нанесеною на звичайне скло, дозволяє цьому склу при ударі зберегти форму та не розбитися на безліч найгостріших частин. Нанесена на скло, ця речовина перетворюється в тонку, прозору, але міцну плівку.

Ця плівка здатна надійно утримувати потріскані частинки скла, не даючи йому розсипатися. Речовина називається – нітрат целюлози.

Після декількох експериментів з ламінованим склом, він зробив «сендвіч» із двох скляних поверхонь і шару нітрату целюлози між ними. При нагріванні пластичний шар розплавлявся, склеюючи скло між собою. Такий «сендвіч» можна було бити молотком – він тріскався, але зберігав форму, а частинки потрісканого скла не розлітались. У 1909 році Бенедиктус отримав патент на безпечне скло, яке він назвав «триплекс» (Triplex).

Саме завдяки такому винаходу, ми можемо запропонувати нашим клієнтам безпечні та надійні склопакети різних розмірів. Таке скління використовується підчас скління вікон, фасадів будинків, для внутрішніх перегородок в офісах та приватних будівлях.

Звертайтеся до наших фахівців «ФАВОРБУД» і вони проконсультують вас та допоможуть вибрати безпечне та надійне скло, враховуючи ваші потреби.

Опубліковано в Блог

Написати коментар