На жаль, не часто при встановлені вікон нам розповідають про заходи та дії, які допоможуть підготувати їх до зимового сезону. Ми зібрали корисні поради, які збережуть тепло у вашій оселі та дозволять подовжити час їх експлуатації.

Якщо ви хочете пити теплий чай на підвіконні у холодну пору не баріться, а беріться до справи.

  • Зніміть москітну сітку. Вимийте її теплою водою з мильним розчином та добре висушіть. Зберігайте її до весни у приміщенні.
  • Вимийте вікна,використовуючи для цього спеціальні миючі засоби для вікон, які не містять абразивних елементів та не зашкодять поверхні скла та профілям.
  • Після того, як вікно висохне, займіться гумовими ущільнювачами та фурнітурою. Гумові ущільнювачі змастіть силіконовою змазкою або солідолом. Якщо штатний ущільнювач зносився, то його потрібно замінити (тут краще звернутись до професіоналів).
  • Фурнітуру прочистіть щіточкою, щоб видалити бруд та старе мастило. Потім змастіть всі рухомі частини фурнітури машинним маслом.
  • Не збудьте очистити дренажні отвори від бруду, який набився там за час експлуатації. Така процедура покращить процес виведення зайвої вологи, яка утворюється в процесі конденсування.
  • Осінню з наближенням холодів, рекомендується перевести фурнітуру в зимовий режим, щоб зменшити піддування зі сторони стулки. Якщо ваш ущільнювач у хорошому стані, можна залишити вікно в літньому режимі.

Як бачите, доглядати за вікнами зовсім нескладно. Такі дії допоможуть вам зберегти тепло та заощадити кошти, які нам, ох, як скоро знадобляться для святкування зимових свят!

Опубліковано в Блог

Написати коментар